Informationsguide omkring New Yorker Løsninger

Sådan kvalitetstjekker du en New Yorker væg eller New Yorker dør

Efter at have produceret over 200 New Yorker Vægge og/eller New Yorker Døre de sidste 3 år ønsker vi at bidrage til øget oplysning til forbrugeren på det efterhånden brogede marked.

De sidste år er der åbnet og lukket to håndfulde firmaer der sælger disse produkter og problemet er at kunder der handler hos de forkerte, får et dyrt produkt der ser utroligt billigt og dårligt ud.

Nedenstående er en guide line til hvordan du tjekker at du ikke køber noget du fortryder – om du så handler med os eller en konkurrent.

 • Sikkerhedsglas
  En New Yorker væg eller en New Yorker dør skal ALTID have sikkerhedsglas. Flere firmaer benytter sig desværre af 3 mm drivhus glas også kendt som “pulsåreglas”. Dette skyldes at det er billigere og hurtigere at anvende. Det er dog farligt, da man kan skære sig ved brud på glasset og ligeledes er drivhus glas ikke ligeså stærkt som sikkerhedsglas.
  – Der er to typer sikkerhedsglas der er godkendt – hærdet glas samt lamineret glas. Hver type sikkerheds glas har sine fordele og der er intet der er “forkert” at bruge.Fordele ved hærdet glas:
  – Næsten tre gange så brudsikkert som lamineret (Vi har aldrig haft en kunde der har smadret et)
  – Ved brud splintres det uden at danne skarpe stumper

  Fordele ved lamineret glas:
  – Kan leveres dag til dag
  – Lydisolerer bedre

 • Pulverlakering
  Efter at have svejst en New Yorker væg- eller dør sammen skal den altid pulverlakeres. Da pulverlakeringen ikke er “vigtig” for sikkerheden undlader vi her at se skævt til firmaer der ikke pulverlakerer – men det bør nævnes at ved pulverlakering opnår man en vedligeholdelsefrit og korrisions stærk overflade som gør at produkterne er værd at betale så mange penge for. Firmaer der ikke pulverlakerer deres new yorker væg eller dør vil typisk sprøjte male dem da dette er hurtigere.Fordele ved pulverlakeringen
  – New Yorker væggen eller døren ikke skal vedligeholdes og males
  – Ensartet resultat på alle emner
  – Lille sandsynelighed for opkog eller misfarvninger i på emnerne
  – Indkapsling af eventuelle “usynlige” rustpletter fra producenten

  Fordele ved sprøjtemaling
  – Hurtigere resultat

  Bonus info: FIRST FLOOR har 15 års garanti på pulverlakering hvilket skyldes vi pulverlakerer løsningen to gange.

 • Bagside vs Forsiden – Hvilken side er pænest?.
  Når nye firmaer starter med at producere New Yorker Vægge og/eller New Yorker Døre vil de typisk i den første periode køre uden stål sprosser eller lister på bagsiden. Dette betyder at deres bagside står “åben” og der er udsyn direkte til glassets kanter og bagsiden af stålet der anvendes. Dette fuges typisk op i en som oftest ikke særlig køn silicone fuge. Her skal man altså være virkelig skarp, da forsiden sagtens kan ligne en Ferrari og bagsiden en Citroen Berlingo. Det er altså derfor signifikant at høre ens leverendør, uagtet hvem det er, hvorledes de afslutter der bagside!
 • Er producenten smed?
  Her bliver det igen svært. Når man producerer en New Yorker væg skal man bruge følgende redskaber for at lave et pænt resultat.
  TIG eller CO2 svejseapparat m. Tilhørende gas (Helst begge)
  Båndsav
  Vinkelsliber
  Svejseplan
  Klemmetænger

  Dette er værktøj som typisk koster et sted mellem 50-100.000,- ex moms. For at værktøjet fungerer skal det selvfølgelig vedligeholdes og betjenes af en der ved noget om det. At lave en svejsning eller to der er pæn og holder er ikke svært, men det kniber for de personer der ikke er vant til at arbejde med stål, når der skal laves en perfekt nedslebet stålvæg, med tilhørende bagsprosser. Ikke nok med at svejsningen og slibningen skal være perfekt der er må også kun være 0-2 mm difference i krydsmålet afhængig af målet. Svejsninger eller krydsmål der ikke er efter tolerancen ses tydeligt igennem malingen og danner en ujævn sjusket overfalde, samt en løsning som ikke vinkeltret i hjørnerne.
 • Sidder hængsler og håndtag ordentligt?
  I forlængelse af ovenstående skal det også slås fast at har producenten ikke påsvejst hængsler eller håndtag ordentligt og disse falder af efterfølgende (måske efter garanti perioden) er du som kunde i store problemer, da man ikke kan påsvejse disse efterfølgende.
  Dette skyldes at hærdet glas og lamineret glas maks holder til 200 grader celcius og påsvejsning af ovenstående på en New Yorker væg foregår ved meget højere temperatur. Ydermere ville man ødelægge lakeringen ved en påsvejsning.
  Desværre er det sådan at man typisk skal pille hele væggen ned, skære alt glasset ud, sandblæse rammerne for lim-, og silicone rester og så forfra såfremt et hængsel eller håndtag knækker.Bonus info: FIRST FLOOR har 25 års garanti på håndtag samt hængsler.
  Dette skyldes at vi bruger hængsler godkendt til lige under 90 kg pr stk (Testet til at kunne tage 126 kg) og vores folk er uddannede i at få et hængsel til at sidde ordentligt fast!
 • Hvilke materialer er under malingen?
  Til en almindelig new yorker væg som står i et hus/lejlighed og IKKE på badeværelset vil man som producent anvende enten vinkel,- eller t-stål i dimension 30x30x4 eller 35x35x5. Begge ting kan fungere lige godt. Disse købes i 6 meters længder og skæres til efter kundens mål og ønsker. Vinkel,- og T-stålet købes af en grossist og køber man det af den rigtige grossist kan man købe kvalitets rigtigt Vinkel og T-stål produceret af skrotstål. Det vil sige at stålet i din New Yorker væg eller dør ligger og bliver produceret af mellem 70-96% tidligere stål produkter. Der vil også blive anvendt fladstål i nogen vægge, som også går ind under ovenstående.
 • Hvordan sikrer man sig at en New Yorker brusevæg ikke ruster?
  Ved produktion af en brusevæg eller dør gælder ovenstående eksempel med skrot stål ikke. Her skal det laves i rustfrit stål kvalitet 304.
  I forbindelse med at man producerer i rustfrit stål skal stålet grundes inden pulverlakering for en bindefast overflade. Dette gør at malingen blive dobbelt så dyr – men hvis ikke det grundes før, binder pulverlakeringen ikke ordentligt på stålet og den vil typisk falde af efter et par år. Dette gælder også for en New Yorker brusedør.
 • Levering og montering?
  Alle kan skrue noget op i lod og vage samt hængsle døre på – den virkelige kunst kommer når alt flugter og der er lagt en fuge rundt langs stål partier både ved væg, gulv og loft. Vi tilbyder altid en fuld løsning når vi kommer ud, dette gør vi for at sikre at kunderne ikke selv skal til at koordinere med eksempelvis en fugemand eller andre håndværkere.